search

                               

Content

CARTA ALS REIS





RACÓ DE PLÀSTICA. CARTA ALS REIS


Agrupament/sessió
Sessió de plàstica.
Gran grup però admet agrupaments diversos (mig grup, parelles).


Material 
• Full de treball DIN A 3.
• Catàlegs de joguines de Nadal
.
• Cartolines metal·litzades.
• Cola.
• Tisores.
• Retolador permanent.


Altres


Objectius 
Elaborar la carta als Reis.
•Retallar amb precisió fotografies de revistes.
Escriure lliurement paraules (noms de joguines).
•Realitzar una composició al voltant d'un dibuix donat.
•Participar de les tradicions del Nadal.


Descripció de l'activitat
Activitat per una sessió de plàstica (o dues).

Immersos en plena campanya publicitària de Nadal des de finals de novembre, tradicions com el Tió, el Pare Noel o el Reis Mags de l'Orient estan presents també a l'escola i són aclamades pels nens. Fa dies que en parlen: de decoracions nadalenques, del calendari d'Advent, del Tió que ja ha arribat a les seves cases i... dels regals de Reis.
S'hi suma que fa uns quants anys, pur marketing, uns repartidors regalen catàlegs de joguines a les criatures a la sortida de la nostra escola en dies estratègics i... tot es trastoca una mica.

No ho dic en negatiu. Els nens ho viuen amb entusiasme i en l'ambient de la classe es nota aquesta il·lusió. Es fa impossible no aprofitar-la per treballar.
Per tant: les tradicions d'aquestes dates? a seguir-les!, les vivències que expliquen els nens? a acollir-les!, i els catàlegs de joguines? a treure'n profit, entre d'altres coses, per fer la carta als Reis!.

D'això va aquesta activitat: Una altra versió de Carta als Reis.

La manera més simple de Carta als Reis i que segur que tots hem fet alguna vegada és posar els nens a treballar retallant els catàlegs i escrivint el nom d'algunes joguines, amb més predomini d'una cosa o l'altra segons les capacitats i el curs dels alumnes.
De fet és la tècnica que he tornat a triar però, com que m'agrada variar i tenia moltes ganes de reflectir l'alegria dels nens per les joguines que noto aquests dies, m'ha vingut de gust proposar una carta-collage a la classe de P5 amb predomini de la imatge. Pretén ser una cosa així com una metàfora visual de la il·lusió i desig dels nens i nenes per les joguines de Reis.

La inspiració plàstica va venir del blog Le DADA de l'Enfant Terrible, on vaig trobar uns caps plens de pensaments...




La idea d'uns caps transparents que deixen a la vista els anhels, pensaments o estats d'ànim em va semblar fantàstic per la carta als Reis d'aquest any. I m'ho vaig guardar com a recurs a fer quan hi hagués l'ocasió.

He modificat el material descarregable (dona, home) que ofereixen al blog esmentat i l'he convertit en uns caps més infantilitzats que simbolitzen els nens o nenes de la nostra classe. L'he imprès en DIN A 3 perquè els nens tinguin prou espai per enganxar tot el que vulguin.

A partir d'aquí els alumnes trien el cap que els identifica, i l'omplen de les joguines que voldran demanar als Reis. Finalment es completa el collage amb unes tires de cartolina de colors llampants on escriuen els noms d'algunes joguines.

Sembla una proposta força pautada però la personalitat de cadascú s'hi veu plasmada: des dels nens que es conformen amb unes quantes joguines als que es demanen tot el catàleg, des dels que prefereixen confiar en les imatges als que volen deixar-ho ben clar amb el text escrit, des dels que volen joguines creatives als que són fans del merchandising de les sèries de dibuixos preferides... i s'observa, també, que encara ens queda molta feina per la coeducació!

N'hi ha per entretenir-se una estona analitzant aquestes cartes:























Bé, les cartes ja estan fetes! Aviam si els Tres Reis compliran amb la seva seva part...







Estàs en  Carta als Reis (P5)Plàstica P5.  Torna a Inici

10 comentaris:

  1. Pero como tienes ideas tan molonas jajaja me super encanta, es una manera super representativa de ver lo que sienten ahora jaja. Lo que no me encanta es ver tooodas las cosas que se piden,el mundo consumitas de acumular que tenemos. Has visto el anuncio nuevo de ikea? El del experimento de la carta de reyes? Te lo recomiendo.
    Un abrazo y feliz navidad, bye bye :)

    ResponElimina
  2. Hola Laura, tienes razón: todo es puro consumismo. Pero la culpa no es de los niños, es de los mayores que confundimos las cosas. Los niños quieren juguetes y muchas otras cosas que no se compran ni se regalan, jejeje, como bien se ve en los anuncios de Ikea.
    Gracias por el comentario y feliz navidad! Un abrazo

    ResponElimina
  3. Quina carta als Reis més original, me l'apunte, potser faça alguna cosa semblant amb els meus xiquets de l'acadèmia d'anglès :)

    ResponElimina
  4. Hola Seño Punk, m'alegro que t'agradi i et serveixi. :-)
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  5. M'encanta, Marta, senzillament genial.
    Una abraçada i bones festes.

    ResponElimina
  6. Hola Marta. Soc l' Eulalia, la veina de la teva germana Montse... L'altre dia em va parlar d'aquest blog i t'he de dir que m,encanta...moltes gràcies...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eulàlia, m'alegro que t'agradi el blog i moltes gràcies per deixar el teu comentari. Aviam si tenim ocasió de conèixer-nos en persona un dia que vingui de visita :-) Fins aviat!

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs